Naidjim Severina speelt Simba in Disney’s The Lion King


Rotterdam, 20 April 2016


Naidjim Severina en Gaia Aikman worden Simba en Nala in Disney’s The Lion King 

Na intensieve auditierondes is het nu duidelijk: Naidjim Severina (JEANS) en Gaia Aikman (The Bodyguard, TVOH) gaan de rollen spelen van de volwassen Simba en Nala in de musical Disney’s The Lion King.

 

 

 

Fotograaf: Govert de Roos


Producent Albert Verlinde: “Ik ben heel trots en blij met deze twee prachtige jonge talenten. Heel speciaal is dat Gaia 12 jaar geleden al de kleine Nala heeft gespeeld in de musical in Scheveningen. Het bekende nummer ‘Circle of Life’ is dan wel heel toepasselijk, het moest zo zijn. Naidjim heeft ons allemaal weggeblazen met zijn laatste auditie. Het was heel duidelijk hij is onze Simba! Ik kijk ontzettend uit om deze mooie mensen straks op het toneel te zien staan.”

Disney’s The Lion King is vanaf oktober exclusief te zien in het AFAS Circustheater. Meer informatie:
www.thelionking.nl

 

THE LION KING
In haar 19e jaar heerst THE LION KING nog altijd als één van de meest populaire musicals ter wereld. Sinds haar première op Broadway op 13 november 1997 zijn er 23 producties geweest wereldwijd, met meer dan 80 miljoen bezoekers, en speelt de productie cumulatief inmiddels een indrukwekkende 132 jaar. Geproduceerd door Disney Theatrical Productions (onder leiding van Thomas Schumacher), THE LION KING is de tweede show in de geschiedenis waarvan er wereldwijd vijf producties al meer dan 10 jaar spelen. Waaronder de Stage Entertainment productie die sinds 2001 in Hamburg volle zalen trekt. Stage Entertainments productie in Madrid is inmiddels vijf jaar succesvol in Spanje. Vertaald in acht verschillende talen (Japans, Duits, Koreaans, Frans, Nederlands, Spaans, Portugees en Mandarijn); producties van THE LION KING spelen momenteel op Broadway, Londens West End, Hamburg, Tokyo, Madrid, Perth Australië, Mexico-Stad, en toeren momenteel in Noord-Amerika en Japan, met wereldwijd negen lopende producties op dit moment. THE LION KING is te zien geweest in 20 landen en op elk continent met uitzondering van Antarctica. THE LION KING’s wereldwijde bruto opbrengst is hoger dan die van welke film, Broadway show of andere entertainment titel in de geschiedenis dan ook.

 

THE LION KING won in 1998 zes Tony Awards®: Beste Musical, Beste Decorontwerp (Richard Hudson), Beste Kostuumontwerp (Julie Taymor), Beste Lichtontwerp (Donald Holder), Beste Choreografie (Garth Fagan) en Beste Regie van een Musical. THE LION KING heeft ook meer dan 70 belangrijke prijzen gewonnen, inclusief de NY Drama Critics Circle Award voor Beste Musical in 1998, de Grammy® voor Beste Musical Show Album in 1999, de Evening Standard Award voor Beste Theater Evenement van het jaar in 1999 en de Laurence Olivier Award voor Beste Choreografie en Beste Kostuumontwerp in 1999.

Julie Taymor, de regisseur, kostuumontwerper en mede-ontwerper van de maskers blijft een belangrijke en integrale rol spelen in het aanhoudende succes van de show. Zij was de eerste vrouw die een Tony Award won voor Regie van een Musical en zij heeft de afgelopen jaren over de hele wereld de supervisie gehad over alle nieuwe producties.


De muziek van de Broadway show wordt uitgevoerd met de muziek van Elton John en Tim Rice uit de animatiefilm, aangevuld met drie nieuwe liedjes van John en Rice; extra muziek van Zuid-Afrikaan Lebo M, Mark Mancina, Jay Rifkin, Julie Taymor en Hans Zimmer; en muziek uit “Rhythm of the Pride Lands”, een album geïnspireerd op de originele muziek uit de film geschreven door Lebo M, Mark Mancina and Hans Zimmer. Het resultaat is de sound van THE LION KING, een fusie van Westerse popmuziek en de specifieke geluiden en ritmes van Afrika; van het Oscar- winnende lied “Can you Feel the Love Tonight” tot de beklemmende ballad “Shadowland”.

Het script is geschreven door Roger Allers die mede-regisseur was van de animatiefilm THE LION KING en Irene Mecchi die mede-auteur was van het filmscenario. Andere leden van het creatieve team zijn: Michael Curry, die samen met Julie Taymor de maskers en de poppen ontwierp, Steve Canyon Kennedy (geluidsontwerp), Michael Ward (haar-en make-up ontwerp), John Stefaniuk (uitvoerend regisseur), Marey Griffith (uitvoerend choreograaf), Clement Ishmael (muzikale supervisie) en Doc Zorthian (productionele supervisie). Anne Quart is uitvoerend producent.

Voor meer informatie internationaal LionKing.com

 

 

Laatste Nieuws

Tamara released in september nieuwe single 'Welkom thuis'


Volendam, 16 juli 2019

In september released Tamara Tol haar nieuwe single 'Welkom Thuis', in samenwerking met Red Bullet, de platenmaatschappij van Willem van Kooten.  

Read more...
 
Linda Wagenmakers, Jasper Taconis, Remko Harms en Nicky van der Kuyp zetten dit najaar de theaters op z’n KOP!


Rotterdam, 23 februari 2017

'We zijn enorm trots dat we deze 4 toppers samen met de BOSCO Big Band hebben kunnen strikken om in onze nieuwe productie te staan' aldus Muriel Wolda, producent van 'Heel Holland op z'n Kop'. Nurlaila Karim, welke de show samenstelt en regisseert, kan niet wachten om met het team de laatste puntjes op de i te zetten. 'Het maken van de verschillende medleys was alleen al een enorm feestje!' 

Read more...
 

Profile Information

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.31 MB
Application afterInitialise: 0.090 seconds, 0.97 MB
Application afterRoute: 0.102 seconds, 1.15 MB
Application afterDispatch: 0.183 seconds, 1.75 MB
Application afterRender: 0.224 seconds, 2.04 MB

Memory Usage

2174360

12 queries logged

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 't0cel80nraojh8du9k17qai686'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1573951785' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 't0cel80nraojh8du9k17qai686'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 't0cel80nraojh8du9k17qai686','1573952685','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 8. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 106)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 9. SELECT a.*, u.name AS author, u.usertype, cc.title AS category, s.title AS SECTION, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, g.name AS groups, s.published AS sec_pub, cc.published AS cat_pub, s.access AS sec_access, cc.access AS cat_access  
    FROM jos_content AS a
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = cc.SECTION
    AND s.scope = "content"
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE a.id = 138
    AND (  ( a.created_by = 0 )    OR  ( a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2019-11-17 01:04:45' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2019-11-17 01:04:45' )   )    OR  ( a.state = -1 )  )
 10. UPDATE jos_content
    SET hits = ( hits + 1 )
    WHERE id='138'
 11. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 106 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 12. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2019-11-17 01:04:45' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2019-11-17 01:04:45' )
    AND cc.id = 41
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 2

Language Files Loaded

Untranslated Strings Diagnostic

None

Untranslated Strings Designer

None